نوشته شده توسط : ali

اصطلاح حق تقدم ثبت به معنای برخورداری از حقوق معین برای متقاضی است که به هنگام ارائه اظهارنامه برای حمایت در دیگر کشورهای عضو و در یک دوره مشخص زمانی صورت می‎گیرد.

تعریف حق تقدم ثبت

اولین بار در کنوانسیون پاریس، اصطلاح حق تقدم ثبت که به کار گرفته شد. این اصطلاح به معنای برخورداری از حقوق معین برای متقاضی است که به هنگام ارائه اظهارنامه برای حمایت در دیگر کشورهای عضو و در یک دوره مشخص زمانی (شش یا دوازده ماهه) صورت می‎گیرد. بر طبق حق تقدم ثبت یک اظهارنامه قانونی حمایت از حق اختراع، نمونه اشیاء مصرفی، طرح صنعتی یا علامت تجاری در یکی از کشورهای عضو توسط یک درخواست کننده، انجام می‎شود.

 
مستندات لازم برای حق تقدم ثبت

        اظهارنامه شامل اطلاعاتی از جمله تاریخ، شماره ثبت و کشوری که اظهارنامه اصلی در آن جا وصول شده و در صورت ثبت اظهارنامه بشکل منطقه‎ای یا بین‎المللی، اداره‎ای که اظهارنامه در آن جا ارائه گردیده است.

        تحویل اصل مدارک مورد نیاز به همراه ترجمه برای اسنادی که به زبان خارجی تنظیم شده و ضمیمه اظهارنامه الزامی است.

        پرداخت هزینه‎های حق تقدم و ارائه رسید مربوط به پرداخت‎ها به اداره ذیربط ضروری خواهد بود.

        چنانچه امور اداری توسط نماینده قانونی شرکت انجام شود، ارائه وکالتنامه الزامی است.

        اگر ادعای حق تقدم شامل تمامی محصولات اعم از کالا و خدمات مندرج در اظهارنامه نباشد، اشاره به تمامی کالاها و فعالیت‎ها در درخواست حق تقدم ضرورت دارد.

        مدت زمانی که برای حق تقدم ثبت علامت در نظر گرفته شده، ۶ ماه از تاریخ تسلیم اظهارنامه اصلی می‎‎باشد و روز تسلیم اظهارنامه جزء مدت محسوب نمی شود.

 
 حق تقدم ثبت چه مزایایی دارد؟

        سهامداران با انجام حق تقدم مجاز خواهند بود تا در زمان اعمال افزایش سرمایه تعداد ۱۰۰ سهم از سهام شرکت را در اختیار بگیرند.

        از دیگر مزایای حق تقدم ثبت، بوجود آمدن فرصت سرمایه گذاری و فعالیت‎های تجاری و اقتصادی می‎باشد.

        در صورتی که هنگام افزایش سرمایه شرکت، سهام در اختیار شرکا نباشد، صاحبان سهم می‎‎توانند از طریق حق تقدم عرضه شده توسط دیگر سهامداران، سهم خود را افزایش دهند.

 
نحوه حق تقدم ثبت

هنگامی که یک علامت مورد تقاضا که در کشور دیگری به ثبت رسیده و یا برای ثبت اظهارنامه داده شده است، قابل درخواست توسط متقاضی می‎باشد و در این خصوص نیز حق تقدم وجود دارد.

بر طبق بند ۵ از ماده ۴ مکرر کنوانسیون پاریس، گواهینامه‌های حق اختراعی که با استفاده از حق تقدم در کشورهای مختلف اتحادیه صادر گردیده‎اند، به اندازه مدت زمان ثبت ورقه‎های اختراع، بدون استفاده از حق تقدم ثبت می‎گردند.

بر طبق ماده ۴ قانون ثبت، طول و دوره حق تقدم بر طبق انواع گوناگون حقوق مالکیت صنعتی متفاوت است. برای حق تقدم برای اختراع، نمونه‎ها یا اشیاء مصرفی، یک دوره ۱۲ ماه و برای طرح‎های صنعتی و علائم تجارتی این دوره به ۶ ماه کاهش پیدا می‎کند.

برای حق تقدم ثبت، اظهارنامه موخر تکمیل میشود که باید راجع به همان موضوع اولیه اظهارنامه باشد و موضوع هر دو در رابطه با اختراع، نمونه اشیاء مصرفی، علائم تجارتی یا طرح صنعتی واحدی به یک صورت تکمیل شده باشد.

بند (ب) از ماده ۴ کنواسیون پاریس مقرر می‎دارد: «که در برخورد با ادعای حق تقدم اظهارنامه موخر باید طوری رفتار شود که گویی قبلاً در زمان ثبت اظهارنامه اول در کشور خارجی، ثبت شده و تمامی اقدامات انجام شده در فاصله زمانی ثبت اظهارنامه‌های اولیه و موخر، نمی‎تواند حقوق ناشی از اظهارنامه موخر را منتفی سازد.»

ماده ۶ کنوانسیون در این رابطه چنین مقرر داشته که: «حق تقدم می‎‌تواند بر اساس یک یا چند اظهارنامه ملی یا منطقه‎ای و یا بین‎المللی که توسط متقاضی یا نماینده او در هر کشور یا برای هر کشور عضو کنوانسیون مذکور ارائه شده باشد، انجام شود.»

بر طبق درخواست اداره ثبت از متقاضیان حق تقدم موظفند تا در زمان مشخصی کپی اظهارنامه اولیه گواهی شده توسط ثبت محل تقاضا را تحویل دهند. حق استفاده انحصاری از یک علامت، مختص به کسی خواهد بود که آن علامت را طبق مقررات این قانون به ثبت رسانده است.

در صورتی که متقاضی ثبت بخواهد با استناد به تقاضای ثبت خارج از کشور، از مزایای حق تقدم تا حداکثر۱۲ماه استفاده نماید، باید مدارک و مستندات لازم و مرتبط با حق تقدم را همزمان با تسلیم اظهارنامه یا حداکثر ظرف ۱۵روز از آن تاریخ ارائه دهد.



:: بازدید از این مطلب : 16
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 26 آبان 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali

رتبه بندی شرکتهای پیمانکاری در ۱۱ رشته و در پایه‎های (۱،۲،۳،۴،۵) بوده که پایه ۵ کمترین و ۱ بیشترین پایه‎ می‎‎‎باشد.

رتبه بندی شرکتهای پیمانکاری به منظور بررسی میزان توانایی شرکت براساس معیارهایی چون تعداد پرسنل و سوابق آنها، تجربه کاری و توان مالی صورت‎ می‎‎‎گیرد. این بررسی مطابق با ضوابط و آیین نامه‎هایی که توسط معاونت راهبردی نهاد ریاست جمهوری مصوب انجام‎ می‎‎‎شود.

رتبه بندی شرکتهای پیمانکاری در ۱۱ رشته و در پایه‎های (۱،۲،۳،۴،۵) بوده که پایه ۵ کمترین و ۱ بیشترین پایه‎ می‎‎‎باشد. به منظور کسب رتبه ۵، شرکت باید امتیاز نفرات را که برای رشته درخواستی به شکل جداگانه ثبت نماید. محاسبه این امتیاز براساس مدرک تحصیلی و سابقه اعضای هیات مدیره صورت‎ می‎‎‎گیرد. برای بدست آوردن رتبه چهار (۱،۲،۳،۴) شرکت باید امتیاز نفرات و سقف تجربه کاری تعیین شده برای هر رشته، پایه و سقف توان مالی تعیین شده را به شکل متمایزی داشته باشد.

 
رتبه بندی رشته‎های مختلف پیمانکاری

همانطور که گفته شد، معاونت راهبردی نهاد ریاست جمهوری شرکتهای پیمانکاری را در یازده رشته مختلف رتبه بندی‎ می‎‎‎کند که عبارتند از: ساختمان، راه و ترابری، صنعت و معدن، تاسیسات و تجهیزات، کشاورزی، آب، مرمت آثار باستانی، کاوش‎های زمینی، ارتباطات، نفت، گاز و نیرو.

 
مدارک اخذ رتبه ۵ پیمانکاری

-سه نسخه سربرگ رسمی شرکت

-مدارک ثبتی شرکت به همراه کپی برابر اصل آنها

-اصل و کپی آخرین صورتجلسه مربوط به تغییرات سهام

-کپی شناسنامه و کارت ملی تمامۗk

:: بازدید از این مطلب : 18

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 26 آبان 1397 | نظرات ()